Δύο αιτήματα προς τη Δικαιοσύνη από τους συνηγόρους Κουφοντίνα

Δύο αιτήματα προς τη Δικαιοσύνη από τους συνηγόρους Κουφοντίνα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιτήματα προς τη Δικαιοσύνη έχει υποβάλει από χθες η υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας του πολυϊσοβίτη, ο οποίος αντιδρά στη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού και διανύει την 57η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, κατέθεσαν αίτημα στον εισαγγελέα Λαμίας για αναβολή ή διακοπή στην έκτιση της ποινής του Κουφοντίνα, επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανήκεστης βλάβης της υγείας του.

Το αίτημα θα εξεταστεί σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, καθώς η εισαγγελέας της περιοχής θα εισάγει το θέμα στο δικαστήριο προς αξιολόγηση.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί αίτημα από την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα προς το Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του καταδικασθέντος σε 11 φορές ισόβια για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν.

Το αίτημα αυτό ενδέχεται να απασχολήσει σήμερα η αύριο το δικαστικό συμβούλιο του πρωτοδικείου της Λαμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή