Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό

Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι δικαστικές και εισαγγελικές έρευνες για καταγγελίες σεξουαλικών κακοποιήσεων, καθώς καταφθάνουν καταγγελίες και μαρτυρίες, κυρίως από τον χώρο του θεάτρου, που ελέγχονται δικαστικά. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, ασκήθηκε χθες νέα ποινική δίωξη για βιασμό εις βάρος ηθοποιού, που είχε καταγγελθεί δημόσια από ενήλικο άνδρα ότι διέπραξε το 2006 το αδίκημα του βιασμού.

Η δίωξη ασκήθηκε από τους εισαγγελείς Κ. Σπυρόπουλο και Ν. Στεφανάτο, που διενεργούν τις σχετικές έρευνες, ενώ το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται το αργότερο σε δύο μήνες από τώρα και οι δικαστικές αρχές τρέχουν την υπόθεση, προκειμένου να μην υποπέσει σε παραγραφή εάν τελικώς αξιολογηθεί δικαστικά ότι πρέπει να φθάσει στο ακροατήριο.

Παράλληλα, η νέα μήνυση που κατατέθηκε –από ενήλικο άνδρα– εις βάρος του Δ. Λιγνάδη ελέγχεται δικαστικά, ενώ μάρτυρες εξετάζονται και από την ανακρίτρια που χειρίζεται τον φάκελο. Οι μάρτυρες έχουν προταθεί από τον δικηγόρο Γ. Βλάχο, που εκπροσωπεί έναν από τους καταγγέλλοντες τον Δ. Λιγνάδη για βιασμό, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει οι κατ’ οίκον έρευνες στο σπίτι του σκηνοθέτη, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν τεκμήρια που θα αξιοποιηθούν από τις δικαστικές αρχές. Από την πλευρά του ο Δ. Λιγνάδης, μέσω δηλώσεων του συνηγόρου του Αλ. Κούγια, αρνήθηκε τη νέα καταγγελία εις βάρος του.

Πάντως, οι εισαγγελείς που διερευνούν τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις εστιάζουν, πέραν των δύο προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις (Δ. Λιγνάδης και ένας ηθοποιός που έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές), στην εν γένει δραστηριότητα δημοφιλέστατου ηθοποιού που έχει ήδη καταγγελίες και για βιασμό και για απόπειρες βιασμού. Οι καταγγελίες εις βάρος του έχουν διαβιβαστεί, όπως και πολλές άλλες, στην Εισαγγελία από το ΣΕΗ, που διενεργεί πειθαρχικούς ελέγχους κατά μελών του για καταγγελίες σχετικές με σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή κακοποιήσεις, εργασιακούς εκφοβισμούς και περιστατικά λεκτικής βίας.
Ιωαννα Μανδρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή