«Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

«Πράσινο φως» για το εμβόλιο της AstraZeneca και στους άνω των 65

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και στους άνω των 65 ετών, έδωσε η αρμόδια επιτροπή σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18.00 κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό και οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας έδωσαν σήμερα την έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. «Επιστημονικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ακόμη και στην ηλικία άνω των 65 το εμβόλιο μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία» αναφέρει το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας.

Συνεπώς, η Ιταλία προστίθεται στη λίστα των χωρών που κάνουν σταδιακή μεταστροφή στη στάση τους έναντι του εμβολίου της AstraZeneca, εγκρίνοντας τη χορήγησή του, άνευ ηλικιακών περιορισμών. 

Μεταξύ αυτών είναι η Σουηδία, όπου αξιωματούχος του υγειονομικού φορέα της χώρας, εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή μελέτες από τη Βρετανία δείχνουν ότι το εμβόλιο προσφέρει «πολύ καλή προστασία» και στα άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και η Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν επισήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν πως το εμβόλιο είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν η δεύτερη δόση χορηγείται 12 εβδομάδες μετά την πρώτη. Επιπλέον, το Βερολίνο τόνισε ότι όταν κάποιος έχει νοσήσει θα πρέπει να παρέλθουν έξι μήνες από τη διάγνωση προτού εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή