Δικηγορικοί Σύλλογοι για Νέα Σμύρνη: Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Δικηγορικοί Σύλλογοι για Νέα Σμύρνη: Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλα τα εμπλεκόμενα αστυνομικά όργανα στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης ζητεί με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «ως ελάχιστη ένδειξη της μηδενικής ανοχής της Πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα και της πρόληψης παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον».

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών οργάνων, καθ’ υπέρβαση των νόμιμων καθηκόντων τους, προσβάλλει το δημοκρατικό φρόνιμα του λαού μας, αντίκειται στον θεσμικό ρόλο της αστυνομικής δύναμης και αποστέλλει λανθασμένο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία γι’ αυτόν και απάδει του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας μίας ευνομούμενης ευρωπαϊκής πολιτείας».

«Ο σεβασμός και η προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών, αλλά και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Η απρόκλητη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου προς την απούσα μητέρα συναδέλφου, συνταξιούχο δικηγόρο, είναι αδιανόητη και με έντονη κοινωνική απαξία» προσθέτει επίσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ν. Σμύρνη: Οι μαρτυρίες λίγο μετά το περιστατικό

Ν. Σμύρνη: Οι καταθέσεις, οι αναφορές, η αναζήτηση στοιχείων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή