Πανελλαδική διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπές από εκπαιδευτές οδήγησης

Πανελλαδική διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπές από εκπαιδευτές οδήγησης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκινητοπομπές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου τους.

Η κινητοποίηση τους είναι πανελλαδική και με τα εκπαιδευτικά, επιβατικά οχήματά τους έχουν βγει στους δρόμους, διαδηλώνοντας γιατί τους τελευταίους μήνες οι σχολές παραμένουν κλειστές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν λάβει κάποια οικονομική βοήθεια και χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επαναλειτουργήσουν. 

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές οδήγησης, ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία έξι χρόνια πολλά προβλήματα, τα οποία μετά από πέντε μήνες απραγίας έγιναν περισσότερα. 

Στην Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των σχολών οδήγησης πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία του kathimerini.gr η συμμετοχή ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας.

Πανελλαδική διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπές από εκπαιδευτές οδήγησης-1
kathimerini.gr

Στην Πάτρα, επίσης, βγήκαν με τα εκπαιδευτικά οχήματα στους κεντρικούς δρόμους.

Πανελλαδική διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπές από εκπαιδευτές οδήγησης-2

Στα Χανιά συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών του νομού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της πόλης, με κατάληξη το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας στην περιοχή των δικαστηρίων και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 

Στο νομό δραστηριοποιούνται 28 σχολές οδηγών. Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ ο εκπαιδευτής οδήγησης Ευτύχης Καραγιαννάκης, «τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά». Μάλιστα, ποσοστό 60% των σχολών οδήγησης έμεινε εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6. 

«Σήμερα κινητοποιηθήκαμε ως εκπαιδευτές οδήγησης. Είμαστε κλειστά από τις 6 Νοεμβρίου, οι σχολές δεν δουλεύουν και αυτό που ζητάμε είναι να επωφεληθούμε και εμείς από μέτρα στήριξης που δόθηκαν σε άλλους κλάδους» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ο εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Γαϊτανόπουλος, «ζητάμε τη στήριξη της πολιτείας σεβόμενοι την πανδημία. Καταλαβαίνουμε και στεκόμαστε δίπλα στα μέτρα, αλλά μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να ζούμε τις οικογένειες μας χωρίς να δουλεύουμε. Ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, βρίσκεται σε δεινή θέση».

Πανελλαδική διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπές από εκπαιδευτές οδήγησης-3
Συγκέντρωση στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Χανίων. Φωτ. flashnews.gr

 
     
    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή