Με αστυνομική επιχείρηση έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ

Με αστυνομική επιχείρηση έληξε η κατάληψη στο ΑΠΘ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, που τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Στο κτίριο βρέθηκαν περίπου 30 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων εξωπανεπιστημιακοί. Συνελήφθησαν 16 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους αφορά το αδίκημα της παράνομης παραμονής σε δημόσια υπηρεσία (168 παρ. 1 ΠΚ). «Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στο ΑΠΘ δεν παύει η εισαγγελική δικαιοδοσία, η οποία ασκείται κατά ισότιμο τρόπο σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και εφόσον διαπιστώνεται πως διακινδυνεύεται, παρεμποδίζεται ή παραβιάζεται η άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων από παρεμβάσεις τρίτων, την αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, έχει η αστυνομία», δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την αστυνομική επιχείρηση. Αλλωστε η Σύγκλητος του ΑΠΘ εξέδωσε τρία ψηφίσματα (24/2, 1/3, 2/3), στα οποία ζητούσε την άμεση λήξη της κατάληψης, τονίζοντας ότι «η συνέχισή της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών».

Η απόφαση είχε κοινοποιηθεί στις αρμόδιες Αρχές της πολιτείας αφού τις ημέρες της κατάληψης παρήλθαν ή εξέπνεαν ημερομηνίες για πληρωμές, προμήθειες, διαγωνισμούς, εργολαβίες κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή