Θεσσαλία: Νέες ρωγμές σε σπίτια από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ

Θεσσαλία: Νέες ρωγμές σε σπίτια από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ζημιές και συγκεκριμένα ρωγμές σε σπίτια στα χωριά της Ελασσόνας και του Τυρνάβου που είχαν ήδη πληγεί από τον πρώτο σεισμό, άφησε πίσω του η νέα σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Όπως εξήγησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Ελασσόνας και Τυρνάβου, Νίκος Γάτσας και Γιάννης Κόκκουρας, μετά τη νέα σεισμική δόνηση οι Δήμοι δέχτηκαν αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες που εντόπισαν σημαντικές ρωγμές στα σπίτια τους, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες των δύο δήμων συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές που σημειώθηκαν τα προβλήματα για να καταγράψουν τις ζημιές.

Μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6 βαθμών χαρακτήρισε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 ρίχτερ, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί «για μεγάλο διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους και ήταν κάτι που αναμέναμε».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και την μισή Ελλάδα και τον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή