Μ. Τσολιά: Τι οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων

Μ. Τσολιά: Τι οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες ελήφθη λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα, δήλωσε η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την ίδια, παρότι τα μέτρα έχουν αυστηροποιηθεί δεν αποδίδουν ανάλογα, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό οφείλεται και στις μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα κατά 30-50%.

Όπως αποκάλυψε η κ. Τσολιά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην επιτροπή έχει γίνει η συζήτηση να ανοίξουν κάποιοι τομείς. Ωστόσο σημείωσε πως αν υπάρξει χαλάρωση και αυξηθούν οι θάνατοι, όλοι θα έχουμε αποτύχει παταγωδώς.

Όπως εξήγησε τώρα η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι που δε χωράει αναβολή. Πρέπει να πέσει το φορτίο μέσα σε 1-2 εβδομάδες, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περαιτέρω αύξηση

Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να πειστεί να αλλάξει συμπεριφορά, να φοράει σωστά τη μάσκα ή να φορά ακόμα και διπλή μάσκα σε περιπτώσεις κλειστών χώρων με συνωστισμό, λέγοντας ότι τα μελλοντικά μέτρα, μέχρι να ελεγχθεί ο ιός, θα πρέπει να έχουν στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς παρά την αύξηση των περιορισμών.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με παράδοση εκτός του καταστήματος, εκτίμησε ότι δε θα προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση αλλά αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή