Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Νέα δεδομένα στην υπόθεση του 30χρονου «Ινδιάνου»

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Νέα δεδομένα στην υπόθεση του 30χρονου «Ινδιάνου»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν γνωρίζω εάν ο κουνιάδος μου είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Αυτό διευκρίνισε χθες ενώπιον της ανακρίτριας ο 57χρονος, που κατονόμασε τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό ως τον πρωταγωνιστή της επίθεσης στον αστυνομικό της ομάδας «Δράση» την περασμένη Τρίτη, στη Νέα Σμύρνη.

Ο μάρτυρας, μετά και από αίτημα της υπεράσπισης του 30χρονου, κλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Στη νέα κατάθεσή του, ο 57χρονος άφησε αμφιβολίες σχετικά με το εάν ο 30χρονος συλληφθείς είναι πράγματι αυτός που επιτέθηκε στον αστυνομικό ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ζητά την άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου από το στίγμα της συσκευής να επιβεβαιωθεί – όπως λέει – ότι δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη αλλά στην Ελευσίνα. 

Στη νέα κατάθεσή του ενώπιον της ανακρίτριας (σ.σ. έχει προηγηθεί άλλη στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας) που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ» ο 57χρονος επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Ξαφνικά βλέπω τον κουνιάδο μου μαζί με έναν φίλο του, που φορούσε άσπρο μπουφάν και τον αποκαλούν Πόντιο, τον οποίο γνωρίζω φατσικά και ξέρω ότι πουλάει στον κουνιάδο μου χασίσι και του δίνει και λαθραία τσιγάρα. Μένει στην περιοχή Τσακάλι, στη Μαγούλα Αττικής. Είχε ήδη σκοτεινιάσει. Όταν είδα τον κουνιάδο μου φορούσε μια φόρμα χρώματος μαύρου με ρίγα άσπρη. Από επάνω φορούσε ένα μπουφάν χακί με μια στάμπα από πίσω. Τον ρωτάω ”τι κάνεις εδώ, σε έφερε ο Πόντιος;». Να σας πω εδώ ότι ο Πόντιος είναι φανατικός οπαδός της θύρας 7 και ξέρει τα πάντα από πορείες, συγκεντρώσεις κλπ. Του είπα «μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς» και μου απαντάει «γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου, τους μπάτσους;». Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Βάσει των παραπάνω, η ανακρίτρια του ζήτησε να διευκρινίσει εάν αναγνωρίζει τον κουνιάδο του ως το άτομο που έριξε τον αστυνομικό για να λάβει αρνητική απάντηση: «δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου» απάντησε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας είπε ότι για τον χωρισμό με τη γυναίκα του ευθύνεται ο 30χρονος, που τυγχάνει και ο μικρότερος αδελφός της. «Ο κουνιάδος μου έστρεψε την πρώην γυναίκα μου εναντίον μου» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν θα του έκανα ποτέ κακό γι’ αυτόν τον λόγο». Πρόσθεσε ακόμα ότι «όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Ο 30χρονος, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, αρνείται την εμπλοκή του στο συμβάν και λέει ότι μετά την αποχώρησή του στις 6.20 μ.μ. από την αποθήκη στη Μαγούλα όπου εργάζεται πήγε με φίλους του στην Ελευσίνα. Χαρακτηρίζει τον 57χρονο ψευδομάρτυρα και επικαλείται διαπληκτισμό τους την Τσικνοπέμπτη κατά τη διάρκεια του οποίου ο εν διαστάσει σύζυγος της αδελφής του φέρεται να τον απείλησε λέγοντάς του «θα δεις τι θα πάθεις από μένα».

Οι απολογίες και των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού και αντιμετωπίζουν δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου σε εξέλιξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή