Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναττικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια για την προστασία της υγείας, τα δικαιώματα κι ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, με κεντρικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή» έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν «επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οργανωμένο έλεγχο σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς κι οργανωμένο έλεγχο στα σούπερ μάρκετ, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα», καθώς επίσης απαιτούν να μην υπάρξει «καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό», καθώς και «να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας-1

Παράλληλα σε ξεχωριστό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εργατικές ενώσεις, σωματεία, ανάμεσά τους η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, όπως επίσης οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας», τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή