Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά»: Πάνω από 40 κρούσματα, ασθενείς και υγειονομικοί

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά»: Πάνω από 40 κρούσματα, ασθενείς και υγειονομικοί

Αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν εργαζόμενοι θετικοί στον ιό συνεχίζουν να δουλεύουν για να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τουλάχιστον 24 υγειονομικοί και 20 ασθενείς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μονάδα Covid στον 6ο όροφο.

Mετά από επικοινωνία του kathimerini.gr με εργαζόμενο του νοσοκομείου, υπογραμμίστηκε ότι «λόγω μη επαρκούς προσωπικού, υγειονομικοί που έχουν διαγνωσθεί με τεστ θετικοί, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, λαμβάνοντας μέτρα (μάσκες, αντισηψία), καθώς αν τεθούν σε καραντίνα δεν θα υπάρχει προσωπικό να κάνει τις θεραπείες στους ασθενείς».

Διαβάστε ακόμη:
• Πενήντα ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για στήριξη του ΕΣΥ

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Τουμπέκης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» διέψευσε τις πληροφορίες ότι τα μέλη του προσωπικού ασθένησαν έπειτα από επαφή με συνοδούς ασθενών.

Όπως είπε «τις τελευταίες 20 μέρες απαγορεύεται η είσοδος συνοδών των ασθενών, οι οποίοι για να μπουν μέσα κάνουν και το rapid και το μοριακό τεστ».

Παράλληλα, ο κ. Τουμπέκης τόνισε ότι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55% με 60%, υποστηρίζοντας ότι πάντως έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και 11 από τους ήδη εμβολιασμένους. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο προσωπικό, όμως όπως γνωρίζετε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», πρόσθεσε.

«Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν κόλλησαν μέσα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί κατά την είσοδό τους και νοσηλεύονται στη μονάδα Covid στον 6ο όροφο, που δημιουργήθηκε πριν 20 ημέρες. Εγιναν 411 μοριακά τέστ σε γιατρούς και νοσηλευτές, βρέθηκαν 24 θετικά και είναι σε καραντίνα, χωρίς να έχει επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου», τόνισε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, διαψεύδοντας τον εργαζόμενο του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή