Δωρεάν self test για όλους τους πολίτες

Δωρεάν self test για όλους τους πολίτες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Πρόκειται για νέου τύπου τεστ, τα οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς του, χωρίς συνταγογράφηση, αλλά θα μπορεί να διενεργεί μόνος του. 

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση ρίχνει στη μάχη της πανδημίας τα μαζικά τεστ με στόχο αφενός τον έλεγχο της διασποράς, και αφετέρου τη διευκόλυνση του ανοίγματος της αγοράς.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος  γνωστοποίησε ότι από τον Απρίλιο ξεκινά η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Σκέρτσος απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

«Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, περιλαμβάνεται το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, η επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες της εβδομάδος καθώς και η επαναλειτουργία κομμωτηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή