Δύσκολες ώρες για τον 30χρονο που τον δάγκωσε κόμπρα

Δύσκολες ώρες για τον 30χρονο που τον δάγκωσε κόμπρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου ψυχολόγου ο οποίος δέχθηκε χτύπημα από δηλητηριώδη κόμπρα, που διατηρούσε στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου.

Πληροφορίες του kathimerini.gr από το ευρύτερο περιβάλλον του 30χρονου αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους πνεύμονες του.  

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Γενικού Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» και οι γιατροί αναμένεται να τον ξυπνήσουν την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να αποκτήσουν νέα εικόνα για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο 30χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα άσθματος και το δηλητήριο που δέχθηκε μετά το χτύπημα του φιδιού, καθώς και το αντίδοτο, φαίνεται ότι επιδεινώνουν το αναπνευστικό του.

Το χρονικό

Ο 30χρονος ψυχολόγος διατηρούσε στο διαμέρισμα του στην περιοχή του Ζωγράφου σειρά φιδιών και λοιπών ερπετών ως κατοικίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο άνδρας δεν εμπορευόταν τα εν λόγω ζώα, αλλά ήταν πολυετές χόμπι του.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης επιχείρησε να ταΐσει τη δηλητηριώδη κόμπρα που διατηρούσε μέσα σε ειδικό γυάλινο κλουβί, ωστόσο τον δάγκωσε σε ένα από τα δάκτυλα του.

Ακολούθησαν ώρες αγωνίας, καθώς κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο 30χρονος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο. Λίγο αργότερα, κι επειδή η κατάσταση του κρίθηκε κρίσιμη, μεταφέρθηκε στον Άγιο Σάββα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, μέλη της οικογένειας του ναύλωσαν ειδική πτήση προς την Κύπρο προκειμένου να μεταφερθεί αντίδοτο που διατηρούσε ένας άλλος άνδρας που έχει την ίδια ασχολία.

Μετά από μια αγωνιώδη αερομεταφορά –κι αφού μεσολάβησαν μέσω των social media και άλλοι άνθρωποι με το ίδιο χόμπι- έφτασε ο ορός αντίδοτο και χορηγήθηκε στον 30χρονο.

Έκτοτε παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη.