Μ. Σχοινάς για επέτειο Επανάστασης: «Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Μ. Σχοινάς για επέτειο Επανάστασης: «Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί η μια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη», αναφέρει σε μήνυμά του για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στο σχετικό βίντεο με φόντο την Ακρόπολη, «τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς, που άοκνα και άφοβα από τα πέρατα της οικουμένης, δεν ξέχασαν τη γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό».

«Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή, για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή», τονίζει ο ίδιος. 

Αναλυτικά το μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν: 

Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί η μια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς, που άοκνα και άφοβα από τα πέρατα της οικουμένης, δεν ξέχασαν τη γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό.

Τους χιλιάδες φιλέλληνες που αυτοβούλως συνέδραμαν την Ελληνική Επανάσταση γοητευμένοι από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά του αγώνα. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές του αγώνα, τους απλούς μαχόμενους Έλληνες που ρίχτηκαν στη μάχη για μια ελεύθερη, περήφανη Ελλάδα.

Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή, για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή.

Μια Ελλάδα που με ασφάλεια πια, αφήνει πίσω τις κακές στιγμές της ιστορίας της και χτίζει στο μεγαλείο των επιτευγμάτων της, συμβάλλοντας καθοριστικά ως ώριμος εταίρος στο ευρωπαϊκό και διεθνές αρχιτεκτόνημα. Ριγμένη σε έναν αγώνα που δικαιώνει τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων αλλά και τιμάει τις θυσίες των παλαιοτέρων. Χρόνια πολλά Έλληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή