Σ. Μπεκατώρου: Χαίρε ω χαίρε ανθρωπιά

Σ. Μπεκατώρου: Χαίρε ω χαίρε ανθρωπιά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας στη θάλασσα είναι πάντα σκληρός και αδυσώπητος. Στο διάστημα των 35 χρόνων που αγωνίζομαι υπήρξαν πολλές φορές που μου είπαν ότι δεν θα τα καταφέρω. Εχω ακούσει αμέτρητα «όχι». Το πείσμα ήταν βασικό χαρακτηριστικό μου, που τελικά με βοηθούσε να ολοκληρώνω την προσπάθειά μου. Η βαθιά μου πεποίθηση ότι θα τα καταφέρω παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Σ. Μπεκατώρου: Χαίρε ω χαίρε ανθρωπιά-1Κάθε αγώνας περνάει από πολλές φάσεις. Ποτέ δεν γνωρίζεις τι ακριβώς θα συμβεί: άλλοτε πρέπει να αυτοσχεδιάσεις, άλλοτε να περιμένεις και κάποιες φορές πρέπει να βγεις μπροστά. Να παλέψεις σα να μην υπάρχει η επόμενη μέρα, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας, που αγωνίστηκαν ενάντια στις πιθανότητες για την ελευθερία μας.

Αυτό κρατάω από το 1821: το θάρρος, την επιμονή, το συναίσθημα, τη γενναιοδωρία και τη δύναμη της ψυχής των Ελλήνων. Τα ίδια «υλικά» μπορούν να αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία η χώρα μας θα χτίσει το μέλλον της. Συσπειρωμένοι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε ως κοινωνία, ώστε να αναδείξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξία τους.

Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί έχουμε φωνή: στον αθλητισμό, στις επιστήμες, στον πολιτισμό στις τέχνες. Ολοι μαζί θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για το σήμερα, για την επόμενη γενιά, ούτως ώστε στον εορτασμό των επόμενων 200 χρόνων να υπάρχει μια ορατή γραμμή «επικοινωνίας». Ορατή όπως η δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ας κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της εκεχειρίας, αποτρέποντας πάσης φύσεως διχασμούς. Ας ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα, όπως κάναμε με το ελληνικό #ΜeΤoo. Συσπειρωμένοι προχωρήσαμε. Οχι μόνον για να νικήσουμε. Αλλά για να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι κατακτήσαμε. Για τον δρόμο που διανύσαμε. Για το Ολον.
 
*Η κ. Σοφία Μπεκατώρου είναι ιστιοπλόος και ολυμπιονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή