Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού αναμένονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού αναμένονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τετάρτη, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική και νότια χώρα.

Πιο αναλυτικά:

  • Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).
  • Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
  • Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ένα ισχυρό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οργανωθεί την Τετάρτη στην περιοχή της Ρόδου και θα συνοδεύεται και από επιφανειακό χαμηλό, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες και την περιοχή της Κρήτης.

Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα στη βόρεια Κρήτη, όπου παράλληλα θα χιονίσει και στα ορεινά μέχρι και το πρωί της Πέμπτης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το πρωί της Πέμπτης πρώτα στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι και στη Κρήτη.

Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των τεσσάρων περίπου βαθμών στα ανατολικά και τα νότια, αλλά από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή