Γ. Παυλάκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεκτα

Γ. Παυλάκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεκτα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν εφαρμοστεί απρόσεκτο άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απηύθυνε ο γιατρός και ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Τρίτη, ανέφερε ότι «ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος. Ο πανικός να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή είναι νομίζω τελείως λάθος».

Ο ίδιος εξήγησε ότι θα πρέπει να φανεί πρώτα αν το επιδημικό κύμα αρχίζει να χαμηλώνει και ακολούθως να αρχίσει μια αποσυμπίεση στα μέτρα.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει κορύφωση του κύματος, ώστε να ακολουθήσει σταδιακή αποκλιμάκωση.

Ο κ. Παυλάκης επέμεινε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτή την στιγμή δουλεύουν, ενώ προειδοποίησε ότι η Αττική μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει απρόσεκτα. Όπως ανέφερε, στην Πορτογαλία την περίοδο της Πρωτοχρονιάς «άνοιξαν μια εβδομάδα παραπάνω από την Ελλάδα και είχαν φοβερό επιδημικό κύμα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει ακριβώς τα ίδια αν ανοίξει απρόσεκτα».

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως μπορούν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Παυλάκης είχε σημειώσει πως η απομόνωση, το lockdown, η καραντίνα δουλεύουν μια χαρά.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην κορυφή του πανδημικού κύματος, και όταν έχουμε τέτοιο πρόβλημα, δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά γιατί θα θεριέψει και θα μας καταπιεί, θα έχουμε άμεσα πολύ περισσότερα κρούσματα και θανάτους» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η επιθυμία να κάνουμε κάτι καλύτερο εναντίον του ιού είναι κατανοητή και καλοδεχούμενη. Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα».

Διαβάστε ακόμη: Γ. Παυλάκης: Δεν τα πάμε καλά με την πανδημία, μην τα κάνουμε χειρότερα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή