Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος

Κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα στο Άγιον Όρος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία.

Σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, «θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας και η διενέργεια προληπτικών ελέγχων μέσω rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία των δρομολογίων ή σε οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο, στους μοναχούς, τους κρατικούς υπαλλήλους, τους εργαζομένους στις Ιερές και Σεβάσμιες μονές.

Η είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου θα απαγορεύεται, εξαιρουμένων των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.

Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνεται από γιατρούς σε χώρους προσιτούς κοντά στο Γραφείο Προσκυνητών, η δε άφιξη σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου και ευθέτου χρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αναλυτικά η Απόφαση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή