Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται οι αγορές από Δευτέρα

Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται οι αγορές από Δευτέρα

Υποχρεωτικά τα τεστ κορωνοϊού για ομάδες εργαζομένων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, για να πάει ένας πολίτης για αγορές θα πρέπει να στείλει sms στο 13032 και θα έχει χρονικό περιορισμό 3 ώρες την ημέρα.

Οι αγοραπωλησίες θα επιτρέπονται με ραντεβού με click away (παράδοση εκτός), αλλά και με click in shop (εντός καταστήματος).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Σημειώνεται ότι δεν ανοίγουν τα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα και το άνοιγμα τους θα επαναξιολογηθεί.

Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται οι αγορές από Δευτέρα-1

Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, τροπολογία που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την τροπολογία, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας, από τη διάδοση του κορωνοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας, η προηγούμενη διαπίστωση μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε ακόμη: Αποσύρθηκε η διάταξη για διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Κρούσματα

Σε 3.616 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, επί 55.935 τεστ (19.477 PCR και 36.458 rapid). Η θετικότητα ανήλθε σε 6,4%, ενώ το 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,98. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.199 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Την εβδομάδα 22 – 28 Μαρτίου το ποσοστό θετικότητας ήταν 6,11% σε σύνολο 101.077 RT-PCR και 178.664 Rapid Ag τεστ. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή