Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιλοτικά από αυτό το Σάββατο (3/4) και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ με τη χρήση του κωδικού «6» για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα τους οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας.

Ως εκ τούτου, θα δίδεται η δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας.

«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. Αρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ με μέτρο με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών. Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που ούτως ή άλλως το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή