Διαρροή δεδομένων Ελλήνων στο Facebook

Διαρροή δεδομένων Ελλήνων στο Facebook

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

617.722 ελληνικοί λογαριασμοί συγκαταλέγονται στα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, που διέρρευσαν όταν ένας συμμετέχων σε ένα hacking forum δημοσιοποίησε δωρεάν τη σχετική λίστα. Η είδηση, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά στο Business Insider, αναφέρει ότι η λίστα περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμα, ψευδώνυμα, γενέθλια, τηλεφωνικούς αριθμούς και τοποθεσίες χρηστών από 106 χώρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία είναι ακριβή καθώς οι συντάκτες του μέσου προχώρησαν σε δοκιμαστικό έλεγχό τους. Οπως έγινε γνωστό, η λίστα περιλαμβάνει 32 εκατομμύρια χρήστες από τις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και 617.722 ελληνικούς λογαριασμούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι η κλοπή των δεδομένων δεν είναι πρόσφατη. «Πρόκειται για υπόθεση που έχει ήδη επισημανθεί από το 2019 και η εταιρεία έχει διορθώσει το σφάλμα ήδη από τον Αύγουστο του ίδιου έτους», ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook στο Business Insider.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ακόμα και σήμερα διαθέσιμα στο Internet για όποιον θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σ’ αυτά. Σύμφωνα μάλιστα με τον Alon Gal, CTO της ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Hudson Rock, ο οποίος ήταν μεταξύ των πρώτων που εντόπισαν τη διαρροή, ο αμερικανικός κολοσσός οφείλει να ενημερώσει τους χρήστες που αποτελούν θύματα της διαρροής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή