Κορωνοϊός: Πληροφορίες για αρνητικό υψηλό κρουσμάτων σήμερα

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για αρνητικό υψηλό κρουσμάτων σήμερα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υψηλός αναμένεται σήμερα, Τρίτη, ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο δείκτης των νέων περιστατικών εκτιμάται πως θα κινηθεί κοντά στις 4.500, δηλαδή πιθανόν πάνω από το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, στις 30 Μαρτίου, όταν είχαν καταγραφεί 4.340 νέα κρούσματα. 

Για τα παραπάνω, άλλωστε, είχε προϊδεάσει από το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ο οποίος, μιλώντας στο Open, είχε εκτιμήσει ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να αγγίξουμε τις 5.000 κρούσματα, υποστηρίζοντας πως η περίοδος της κορύφωσης πρόκειται να συνεχιστεί. 

«Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 1.866 νέα κρούσματα COVID-19 (πραγματοποιήθηκαν περίπου 16.300 τεστ), εκ των οποίων τα 783 εντοπίστηκαν στην Αττική, 245 στη Θεσσαλονίκη, 112 στην Αχαΐα, 36 στην Καρδίτσα και 28 στην Κοζάνη. Δηλώθηκαν επίσης 73 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 759 ασθενείς.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, οι μολύνσεις την περασμένη εβδομάδα παρουσίασαν αύξηση κατά 28%, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.000. Παράλληλα, καταγράφεται σοβαρή επιβάρυνση των νοσοκομείων και μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης τις τελευταίες ημέρες. Είναι ενδεικτικό ότι η κάλυψη των ΜΕΘ – Covid στα νοσοκομεία της πόλης φτάνει το 90%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή