ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Άστατος καιρός την Τετάρτη

Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Άστατος καιρός την Τετάρτη

Έως τους 29,2 βαθμούς Κελσίου ανέβασαν τη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη οι ενισχυμένοι άνεμοι που επικρατούν στο νησί την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η ισχυρότερη ριπή ανέμου κατεγράφη στη Φινοκαλιά Λασιθιού, φτάνοντας τα 134 χιλιόμετρα την ώρα.

Κατά τη μετεωρολογική υπηρεσία του ΕΑΑ, οι συγκεκριμένοι άνεμοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων της Κρήτης, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε το πρωί στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου ο υδράργυος έφθασε τους 29,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το κέντρο των Χανίων και ο Νεροκούρος Χανίων (από 28,4), οι Άγιοι Πάντες Χανίων (28,1), το Κολυμπάρι (27,6) και το Ακρωτήρι Χανίων (27,6).

Πρόγνωση καιρού

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, που από το απόγευμα θα επεκταθούν και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει κυρίως για την Ήπειρο έως το πρωί και για τη Θράκη από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

 • στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου,
 • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20,
 • στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 8 έως 22,
 • στην Ήπειρο από 5 έως 16,
 • στη Δυτική Στερεά από 8 έως 17,
 • στην Ανατολική Πελοπόννησο από 10 έως 23,
 • στη Δυτική Πελοπόννησο από 10 έως 20,
 • στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16,
 • στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 20,
 • στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19,
 • στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι στα νησιά του Ιονίου, στα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα και από βορρά προς νότο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το πρωί με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης με μικρή ενίσχυση προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου.