Αλ. Βατόπουλος: Ομόφωνη η απόφαση για τα Λύκεια
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αλ. Βατόπουλος: Ομόφωνη η απόφαση για τα Λύκεια

«Η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν», δήλωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, τόνισε ότι η διαφωνία αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων, καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων.

Εν τέλει, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Βατόπουλος χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται «καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test».

Πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.

Ο κ. Βατόπουλος επισήμανε ότι «όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing».

Πρόσθεσε ότι αλλάζει το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Αναφορικά με το Πάσχα, είπε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν γνωρίζει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή