Προθεσμία 15 ημερών πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Προθεσμία 15 ημερών πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες, απόπειρες βιασμών και βιασμό, έχει κληθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης από τις εισαγγελικές αρχές, που διενεργούν συντονισμένες έρευνες για καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων, κυρίως στον χώρο του θεάτρου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, κάνοντας χρήση της ευχέρειας που του παρέχει ο νόμος σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν προσήλθε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την έρευνα εις βάρος του, και μέσω δικηγόρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία 15 ημερών για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Οι καταγγελίες εις βάρος του είναι σοβαρές, αφορούν δύο απόπειρες βιασμού συναδέλφων του γυναικών και ένα βιασμό, καταγγελίες που έχουν γίνει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ τα περιστατικά αυτά έχουν καταγγελθεί και δημοσίως. Τα καταγγελλόμενα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και φέρεται ότι έχουν τελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Μετά την παρέλευση της δεκαπενθήμερης προθεσμίας, οπότε και ο γνωστός ηθοποιός θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα, ενδεχομένως και να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα, οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν, εάν το κρίνουν, σε άσκηση ποινικής δίωξης, και οι δικαστικές διαδικασίες θα ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό, ανακρίσεις και κρίση για προσωρινή κράτηση ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή