Θεσσαλονίκη: Η μήνυση για τα self-tests, η κατάληψη της μειοψηφίας και μια χαμένη ημέρα

Θεσσαλονίκη: Η μήνυση για τα self-tests, η κατάληψη της μειοψηφίας και μια χαμένη ημέρα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημέρα χαμένης δια ζώσης διδασκαλίας ήταν τελικά ο απολογισμός την έντασης που σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από χθες. 

Αφορμή στάθηκε επεισόδιο μεταξύ μητέρας μαθητή και του διευθυντή του σχολείου, για το γεγονός ότι ο γιος της δεν γινόταν δεκτός χωρίς αρνητικό self-test.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πάντως, η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από μια μικρή μειοψηφία μαθητών, κάτω των δέκα ατόμων.

Τελικά σήμερα το πρωί, μετά από εντάσεις, πιέσεις μαθητών και γονέων που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, οι καταληψίες άνοιξαν τελικά τις εισόδους.

Ωστόσο, τα μαθήματα έγιναν σήμερα με τηλεκπαίδευση. 

Η μητέρα που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του σχολείου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «τα self-test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Η ίδια υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή