ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Αγγελοπούλου: Στόχος μας είναι να γίνουν δράσεις όλο το χρόνο

Γ. Αγγελοπούλου: Στόχος μας είναι να γίνουν δράσεις όλο το χρόνο

«Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου» ανάφερε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Θεσσαλίας.

Όπως πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να γίνουν δράσεις όλο το χρόνο, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο». Σημειώνεται ότι η συνέντευξη θα μεταδοθεί και σε άλλα 9 περιφερειακά κανάλια σε όλη τη χώρα, μέσω του δικτύου Hellas Net. 

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σε μια σημαντική δράση που ετοιμάζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στις 8 και 9 Μαΐου, την ταυτόχρονη προβολή σε κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης του 1821, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν. «Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τέτοια έκταση» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η δράση θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης. Οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν οι προβολές είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Αγγελοπούλου στη σημασία του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής, καθώς η Επιτροπή δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι το Νομισματικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει μια συλλογή 14 συλλεκτικών νομισμάτων, τα οποία μπορεί η καθεμιά και ο καθένας να αποκτήσει ως μοναδικά ενθύμια της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. Η συλλογή περιλαμβάνει 2 διμεταλλικά νομίσματα που απεικονίζουν τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους, τον Φοίνικα και τη Δραχμή, 8 αργυρά νομίσματα με τις επεκτάσεις της ελληνικής επικράτειας και εμβληματικές προσωπικότητες που συνέδεσαν το όνομά τους με περιοχές της Ελλάδας, και 4 χρυσά νομίσματα με χαρακτηριστικές ελληνικές σημαίες.

«Ό,τι κάνουμε χρηματοδοτείται από τα έσοδα του Νομισματικού και του Χορηγικού μας Προγράμματος» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από τις επετειακές δράσεις που θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο, όλα τα έσοδα να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στη δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα εγκαίνια των οποίων αναμένεται να γίνουν το Σάββατο, παρουσία του Πρωθυπουργού, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. «Η Επιτροπή δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορη απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Για αυτό και αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα για ένα καινοτόμο ελληνικό φάρμακο κατά της covid-19 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και να δωρίσουμε τις 18 κινητές κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες αργότερα, αν προκύψει ανάγκη, μπορούν να μεταφερθούν και αλλού». 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ