Εξαπλώνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής

Εξαπλώνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν τέλος τα κορωνοπάρτι σε πλατείες της Αττικής. Το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκαν νέες εικόνες συνωστισμού με εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, του Ψυρρή και το Περιστέρι.

Στην Κυψέλη ειδικότερα είχε στηθεί πάρτι με μουσική παρόμοιο με αυτό της Παρασκευής, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συγκεντρωμένοι στο μεγάλο υπαίθριο πάρτι την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για εκείνους που μέχρι πριν από λίγες μέρες συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα άτομα αυτά στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά της Νέας Σμύρνης.

Εξαπλώνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες της Αττικής-1

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη,  προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων. 

Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή