ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάρτυρας – μυστήριο για την υπόθεση Βαλυράκη

Μάρτυρας – μυστήριο για την υπόθεση Βαλυράκη

Στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για κατάθεση βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μάρτυρας της υπόθεσης Βαλυράκη.

Πρόκειται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις για τον άνθρωπο που την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέφερε ότι είδε έναν άγνωστο να χτυπάει τον πρώην υπουργό στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Ιανουάριο στην Ερέτρια.

Ο μάρτυρας φέρεται αρχικά να μη επιθυμούσε να δώσει κατάθεση στην προανακριτική αρχή της Χαλκίδας αλλά προσήλθε αυτοβούλως στη Δίωξη Ανθρωποκτονιών όπου και έδωσε κατάθεση, η οποία και θα διαβιβαστεί εκ νέου στο Λιμενικό.

Στην αρχική ένορκη κατάθεσή του στο Λιμενικό, ο εν λόγω άνθρωπος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση και ότι την ώρα του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη δεν βρισκόταν στην Ερέτρια αλλά στη Χαλκίδα.

Οταν σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε από τους λιμενικούς εάν φοβάται ή απειλείται με αποτέλεσμα να τροποποιεί τους ισχυρισμούς του (σε σχέση με όσα ανέφερε στην εκπομπή) απάντησε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται ή να απειλείται και μάλιστα υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που έδωσε τη συνέντευξη.

Η Εισαγγελία Χαλκίδας αναμένεται εντός της εβδομάδας να ζητήσει από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου έδωσε συνέντευξη ο μυστηριώδης μάρτυρας τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Η οικογένεια Βαλυράκη είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στην Εισαγγελία Χαλκίδας, με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο, δια του οποίου ζητούσε να αναλάβει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα, κάνει λόγο για δολοφονία.