Κορωνοπάρτι: Δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών

Κορωνοπάρτι: Δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοντέλο ήπιας διαχείρισης των φαινομένων συνωστισμού, όμοιο με εκείνο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, προτίθεται να εφαρμόσει η αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα υπαίθρια «κορωνοπάρτι» στις πλατείες της Αττικής και όχι μόνο. 

Μιλώντας χθες στην «Κ», στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι αποτελεί κυβερνητική απόφαση η αστυνομία να μη συγκρουστεί με τον κόσμο στις πλατείες. «Δεν θα γίνει η αστυνομία σάκος του μποξ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια πηγή ενημέρωσης πρόσθεσε ότι τα περιστατικά συνωστισμού δεν είναι γενικευμένα, αλλά περιορίζονται σε συγκεκριμένες πλατείες του λεκανοπεδίου, όπου αναμένεται να εφαρμοστεί ένα μοντέλο ήπιας αστυνόμευσης. 

Πώς μεταφράζεται αυτό; Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν με παραινέσεις και προτροπές να απομακρύνουν τον κόσμο από τις πλατείες, όπου αυτό είναι δυνατό. Θα χρησιμοποιηθούν για τον λόγο αυτό περιπολικά της Αμεσης Δράσης που μεταδίδουν από τα μεγάφωνά τους ηχογραφημένα μηνύματα κατά των συναθροίσεων. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν δυνάμεις ήπιας αστυνόμευσης, όπως η ομάδα ΟΔΟΣ. Η ομάδα δημιουργήθηκε για τη διαχείριση χαμηλής επικινδυνότητας συγκεντρώσεων και από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας χρησιμοποιείται για την αστυνόμευση της πλατείας Βαρνάβα, όπου φιλοξενήθηκαν πάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων. Αστυνομικοί της νέας υπηρεσίας έκαναν από τις απογευματινές ώρες αισθητή την παρουσία τους αποτρέποντας τη συγκέντρωση νεαρών στην πλατεία. 

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχηματίζει δικογραφία εις βάρος των διοργανωτών του υπαίθριου πάρτι που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ταυτοποιηθεί ο DJ που την περασμένη Παρασκευή επέλεγε τη μουσική στο αυτοσχέδιο πάρτι. Πρόκειται για 55χρονο άνδρα εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων για τον κορωνοϊό. Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται και δύο ακόμα άτομα που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση του πάρτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή