Κορωνοπάρτι: «Mοντέλο Βαρνάβα» και σε άλλες πλατείες

Κορωνοπάρτι: «Mοντέλο Βαρνάβα» και σε άλλες πλατείες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνεται καθημερινά το «μοντέλο Βαρνάβα» σε κεντρικές πλατείες του λεκανοπεδίου για την αποτροπή φαινομένων συνωστισμού. Χθες πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώνονταν πολλές εκατοντάδες άτομα ενώ φιλοξενήθηκε και υπαίθριο πάρτι με μουσική και dj. Ανδρες και γυναίκες της ομάδας ΟΔΟΣ, καθώς και της Τροχαίας, πραγματοποίησαν «μπλόκο» περιμετρικά της πλατείας, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόσβαση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου κορωνοπάρτι. Εγιναν έλεγχοι σε διερχομένους για βεβαιώσεις μετακίνησης αλλά και στα γύρω καταστήματα για τις συνθήκες λειτουργίας τους βάσει των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. 

Στο Περιστέρι

Το ίδιο μοντέλο εφαρμόστηκε το βράδυ της Τρίτης και στην οδό Βεάκη στο Περιστέρι, όπου καθημερινά καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού. Στους ελέγχους συμμετείχαν μεταξύ άλλων αστυνομικοί της Τροχαίας. Ηλεγξαν 256 άτομα και 183 αυτοκίνητα και βεβαίωσαν 113 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και 39 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Πάντως, η αρχή των επιχειρήσεων κατά του συνωστισμού με ομάδες ήπιας αστυνόμευσης, όπως η ομάδα ΟΔΟΣ που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση διαδηλώσεων χαμηλής επικινδυνότητας, ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Το συγκεκριμένο μοντέλο αστυνόμευσης των πλατειών κρίθηκε επιτυχημένο και ήδη από τη Δευτέρα είχε προαναγγελθεί η επέκτασή του από το Παγκράτι προς άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή