Σκόνη και θόρυβος πνίγουν οικισμό στην Κέα

Σκόνη και θόρυβος πνίγουν οικισμό στην Κέα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή επιστολή για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από ανοιχτό χώρο απόθεσης οικοδομικών υλικών απευθύνει ο Σύλλογος Φίλων Κέας. Οπως αναφέρει ο σύλλογος, ο χώρος που χρησιμοποιείται καθημερινά από φορτηγά και βαριά μηχανήματα, βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Κορρησίας και αποτελεί πηγή σκόνης και θορύβου. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο εργοταξιακός χώρος συνδέεται με την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Βροσκόπου. 

Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από ενάμισι έτος, όταν δημιουργήθηκε αυτός ο «άτυπος» χώρος συγκέντρωσης οικοδομικών υλικών. Οπως επισημαίνουν, η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ορατή από τον επαρχιακό δρόμο Κορησσίας –  Ιουλίδας, τον μοναδικό που ενώνει το λιμάνι με την πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται σε επαφή με οικισμό. «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δημιουργεί σοβαρή όχληση σε γειτονικές κατοικίες και επιχειρήσεις καθώς μεγάλες ποσότητες οικοδομικών υλικών δεν καλύπτονται και η σκόνη που δημιουργείται διαχέεται σε μεγάλη απόσταση. Βρίσκεται δε σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων του οικισμού της Κορρησίας, με αποτέλεσμα ο θόρυβος των βαρέων οχημάτων να ενοχλεί τους κατοίκους», αναφέρουν. «Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υλικών από τα πλοία στο εργοτάξιο, οι οποίοι δεν σέβονται τους κατοίκους του νησιού και τους συντοπίτες τους».

Ο σύλλογος εκτιμά ότι η εγκατάσταση είναι παράνομη. Και καλεί τις Αρχές του νησιού να ερευνήσουν τη νομιμότητά της και να πιέσουν για τη λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Επισημαίνουν δε ότι δεν αντιτίθενται στην κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά διαμαρτύρονται για την έλλειψη σεβασμού από πλευράς των εργολάβων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή