Στον Εισαγγελέα για δύο απόπειρες και έναν βιασμό γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Στον Εισαγγελέα για δύο απόπειρες και έναν βιασμό γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Εξηγήσεις παράσχει σήμερα μέσω του συνηγόρου του

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις παράσχει σήμερα μέσω του συνηγόρου του, γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που έχει κληθεί ως ύποπτος από τις εισαγγελικές αρχές για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως απόπειρες βιασμού και βιασμό σε βάρος συναδέλφων του γυναικών κατά τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα για τον δημοφιλέστατο ηθοποιό ξεκίνησε από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο των ερευνών για καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων και διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν υποβληθεί καταγγελίες από τα θύματά του στην Εισαγγελία, όπου έχουν προσέλθει και εξεταστεί γυναίκες που καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει κληθεί ως ύποπτος για εξηγήσεις, τις οποίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα παράσχει όχι προφορικά αλλά γραπτά διά υπομνήματος.

Οι εξηγήσεις του θα αξιολογηθούν δικαστικά και στη συνέχεια οι εισαγγελικές αρχές, αν δεν πειστούν θα ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη, στέλνοντας την υπόθεση στην ανάκριση για τα περαιτέρω.

Πάντως οι έρευνες των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για καταγγελίες περί σεξουαλικών κακοποιήσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ερευνά και τέταρτη καταγγελία κατά του προσωρινά κρατούμενου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο έχει καταγγείλει ενήλικος άνδρας για σεξουαλική κακοποίηση όταν, όπως υποστηρίζει, ήταν ανήλικος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή