Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες Βαξεβάνη

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τις καταγγελίες Βαξεβάνη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται οι καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος σε χθεσινή ανάρτησή του, δημοσιοποίησε πληροφορίες – καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης είχε σχεδιάσει «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, επικαλούμενος στοιχεία που του έδωσε πληροφοριοδότης.

Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, στην ανάρτησή του, είχε παραθέσει δύο γεγονότα που προηγήθηκαν: το πρώτο είναι η επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο η προσπάθεια ενός ατόμου να παραβιάσει τα γραφεία της εφημερίδας «Documento».

Αναφέρεται ακόμα στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους επιβάτες μοτοσικλέτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια και εκτιμά ότι και αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως, από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο τελευταίος είχε επισκεφθεί μεσοβδόμαδα τα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του. 

Σημειώνεται ότι οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και, κατά πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης γνωστοποίησε ότι ελήφθησαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του κ. Βαξεβάνη.

«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται», ανέφερε στη δήλωσή του ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή