Πανδημία: Τι δείχνει ευρωπαϊκή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα

Πανδημία: Τι δείχνει ευρωπαϊκή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό αποκλιμάκωσης στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων στις επόμενες δύο εβδομάδες καταγράφει το σύνθετο προγνωστικό μοντέλο «European COVID-19 Forecast Hub».

Η προγνωστική μέθοδος του European COVID-19 Forecast Hub λαμβάνει κάθε εβδομάδα στοιχεία από διάφορα προγνωστικά μοντέλα και δημοσιεύει μία σύνθετη πρόβλεψη για τις επιδημιολογικές εξελίξεις με προοπτική έως και τεσσάρων εβδομάδων και κυμαινόμενο βαθμό ασφαλείας.

Για το διάστημα μεταξύ 25ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, ο δείκτης του Hub εκτιμά ότι θα καταγραφούν 17.134 κρούσματα στη χώρα μας, μειωμένα κατά 1.000 και πλέον, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Πανδημία: Τι δείχνει ευρωπαϊκή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα-1

Η κατάσταση, βάσει της πρόβλεψης, θα βελτιωθεί περαιτέρω την εβδομάδα έως τις 8 Μαΐου, κατά την οποία προβλέπονται 16.220 κρούσματα.

Ανάλογη είναι η εικόνα στο μέτωπο των θανάτων.

Συγκεκριμένα, την περίοδο έως την 1η Μαΐου η πρόγνωση τοποθετεί τους θανάτους λόγω Covid στην Ελλάδα σε 533, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν καταγραφεί 553.

Οι ανθρώπινες απώλειες αναμένεται να «περιοριστούν» στους 514 την εβδομάδα μέχρι 8 Μαΐου.

  • Το European COVID-19 Forecast Hub είναι προϊόν της σύμπραξης του πανεπιστημίου London School of Hygiene and Tropical Medicine με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή