Ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο

Ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ οι αρχικές προσφορές για το νέο 5ετές ομόλογο, το οποίο παρουσιάζει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Tο επιτόκιο σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές των αναδόχων, έχει περιοριστεί στο Mid Swaps + 50 μονάδες βάσης, δηλαδή λίγο πάνω από το 0,2%.  Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η απόδοση του 5ετους ομολόγου στις αγορές κυμαίνεται κοντά στο 0,15%, ενώ την τελευταία φορά που είχαμε εκδόσει 5ετές ομόλογο (Φεβρουάριος 2019) είχαμε αντλήσει το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,45%.

Τη σχετική διαδικασία «τρέχουν» οι Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale. Είναι η τρίτη έκδοση κρατικού ομολόγου φέτος. Είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς (3,5 δισ. με επιτόκιο 0,807%) και 30ετούς (2,5 δισ. με επιτόκιο 1,956%) ομολόγου. 

Το ελληνικό δημοσιο έχει καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες. 

Πηγή: MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή