Νίκος Θωμαΐδης στο kathimerini.gr: Μικρή ύφεση στο ιικό φορτίο στην Αττική

Νίκος Θωμαΐδης στο kathimerini.gr: Μικρή ύφεση στο ιικό φορτίο στην Αττική

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής παρατηρήθηκε την εβδομάδα του Πάσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, στο kathimerini.gr.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Τρίτη του Πάσχα υπήρξε μια μείωση της τάξης του 15%.

Όπως εκτιμά ο καθηγητής, αυτό σημαίνει ότι η ύφεση αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα καθώς το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, από όπου δεν υπήρξαν μετακινήσεις κατά την εορταστική περίοδο.

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε και τις μετρήσεις που έγιναν χθες και σήμερα αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι ότι καταρχήν θα πρέπει να εκτιμηθούν το αποτύπωμα στο ιικό φορτίο όσων επιστρέφουν από την περιφέρεια όπου ενδεχομένως μετακινήθηκαν για το Πάσχα αλλά και οι επιπτώσεις που θα έχει στο ιικό φορτίο η χαλάρωση των μέτρων από τη Δευτέρα, με το άνοιγμα μεταξύ άλλων των δημοτικών σχολείων και των οργανωμένων παραλιών. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή