Ασφυξία στο κέντρο προκάλεσαν οι συγκεντρώσεις

Ασφυξία στο κέντρο προκάλεσαν οι συγκεντρώσεις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απροσπέλαστο παρέμεινε χθες για πολλές ώρες το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά που είχαν εξαγγείλει εργατικά σωματεία. Παρά τις συνθήκες περιορισμού των μετακινήσεων και τις συνεχείς συστάσεις για περιορισμό του συνωστισμού ως βασικό μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η προσέλευση στις χθεσινές συγκεντρώσεις ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να παραμείνει για αρκετές ώρες κλειστό το κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφυξίας στους δρόμους πέριξ του κέντρου.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση

Η συμμετοχή των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ στην 24ωρη απεργία, που καθήλωσε τα μέσα σταθερής τροχιάς και τα τρόλεϊ, προκάλεσε ακόμα εντονότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. 

​​​​​​Από το πρωί, έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρούνταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, στη λεωφόρο Μεσογείων (από το νοσοκομείο «Σωτηρία» στην κατεύθυνση προς την Αθήνα), στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (ρεύμα ανόδου και ρεύμα καθόδου στην εκτροπή Σέκερη), στην κάθοδο της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ρεύμα ανόδου στην εκτροπή Διάκου της λεωφόρου Συγγρού, στην οδό Ακαδημίας και στην οδό Σταδίου στην εκτροπή με την οδό Αμερικής.

Κλειστή παρέμεινε για ώρες και η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ απροσπέλαστη ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η λεωφόρος Θησέως στην Καλλιθέα. Εντονα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα εξόδου και ειδικότερα από το Δαφνί προς τα διυλιστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή