ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί

Παγώνη: Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί

«Ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν. Εμβολιασμένοι δε φτάνουν στις ΜΕΘ», υποστηρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών, Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας για την κατάσταση αναφορικά με τους διασωληνωμένους, η κ. Παγώνη ανέφερε πως αυτές τις ημέρες είναι σταθερή, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ δεν έχει μειωθεί, όπως θα ήθελαν. «Και δε θα μειωθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες», πρόσθεσε.

«Είχαμε και πολλούς θανάτους καθημερινά, για αυτό είχαμε και την όποια μείωση στις κατειλημμένες ΜΕΘ», είπε και στη συνέχεια εξήγησε πως «αν κάποιος μπει σε ΜΕΘ, η πορεία του εξαρτάται από την ηλικία του και τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει». 

⇒Διαβάστε επίσης: Ανεβάζει ρυθμούς το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται δεν έχει εμβολιαστεί. Eπεσήμανε δε ότι ένα 35% από όσους μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν. «Εμβολιασμένοι δε φτάνουν στις ΜΕΘ», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την απόκτηση ανοσίας, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό, δηλάδή στο 50-60%, αλλά μπορούμε να το αγγίξουμε μέχρι τέλος Ιουνίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ανέλθει στο 80%.

Κληθείσα να σχολιάσει τη σταδιακή επανεκκίνηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, η κ. Παγώνη απάντησε πως καλώς άνοιξαν η εστίαση και τα καταστήματα. «Είδαμε ότι τα μέτρα τηρούνται, και αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τα αποτελέσματα θα τα δούμε το επόμενο δεκαήμερο. Νομίζω ότι θα είναι καλά τα πράγματα», συμπλήρωσε.

⇒Διαβάστε επίσης: Τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης περιορισμών

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ανέφετε πως κάθε γιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε υπάλληλος που δουλεύει σε νοσοκομείο έχει υποχρέωση να εμβολιαστεί. «Δε χρειάζεται να του το επιβάλει κανείς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει και πρέπει να το κάνει. Θα συμμορφωθεί. Το 62% των εμβολιασμένων υγειονομικών έχει πάει ήδη στο 85%. Θα το κάνουμε από μόνοι μας, δε χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός», κατέληξε.