Μητροπολίτης Δράμας κατά ιερέων

Μητροπολίτης Δράμας κατά ιερέων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος κατά ιερέων που δεν τήρησαν τις οδηγίες της Εκκλησίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ εκπέμπουν μήνυμα κατά της χρήσης μάσκας και κατά των εμβολιασμών. Μάλιστα, ο κ. Παύλος τους κατηγόρησε για «ανεύθυνες προτροπές και απαγορεύσεις προς τους πιστούς». Ειδικότερα, εξερχόμενος από το Νοσοκομείο Δράμας, όπου εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία τεσσάρων-πέντε ιερέων της Μητρόπολης Δράμας.

Συγκεκριμένα, φέρεται να έκαναν Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι νωρίτερα, όπως ήταν η απόφαση της ΔΙΣ, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο μητροπολίτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ), «να δημιουργηθεί διχασμός στους πιστούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά. Θεωρώ ότι κάποιοι το έκαναν τελείως υποκριτικά. Διότι δεν μπορεί ένας ιερεύς το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα». Επίσης, ο μητροπολίτης εξερράγη εναντίον ιερέων οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χρήσης μάσκας «ή, το χειρότερο, να λέει ο ιερεύς “δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα”. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα», όπως είπε.

Ο κ. Παύλος δήλωσε ότι κάνοντας γνωστό τον εμβολιασμό του θέλησε να στείλει «μήνυμα αντιμετώπισης της πανδημίας, οι συνέπειες της οποίας ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για την περιοχή της Δράμας. Καιρός να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού τω Θεώ και για τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή