Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν επηρεάζει τη γονιμότητα, δήλωσε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο» πρόσθεσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλια: Το ράλι των εμβολιασμών και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις εγκύους, είπε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID-19, άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν απαιτείται να λάβει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, ωστόσο ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα χρειάζεται να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ε.Ε.: Έκλεισε η συμφωνία με Pfizer για έως 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου

Ως προς τον εμβολιασμό παιδιών, είπε πως θα γίνει μόνο όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά δεν μπορεί να ελεγχθεί μόνο με εμβολιασμό των ενηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT