Κορωνοϊός-Σχολεία: Πληροφορίες για 3.000 θετικά self-tests

Κορωνοϊός-Σχολεία: Πληροφορίες για 3.000 θετικά self-tests

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν στις 3.000 ανέρχονται συνολικά τα θετικά self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Όποιος εμφανίζει θετικό self-test θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλλεται σε μοριακό ή rapid test κορωνοϊού σε δημόσια δομή υγείας για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα του αποτελέσματος.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής παρατηρήθηκαν προβλήματα στη σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, με την κυβέρνηση να προαναγγέλει την απλοποίηση του συστήματος.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η πλατφόρμα μπλόκαρε εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού δηλώσεων και στο πλαίσιο αυτό -όπως τονίστηκε- οι αρρυθμίες διορθώνονται και το σύστημα απλοποιείται. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή