Ρόδος: Με 9 πτήσεις αρχίζει η τουριστική σεζόν

Ρόδος: Με 9 πτήσεις αρχίζει η τουριστική σεζόν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παραδοσιακό τρόπο έγιναν δεκτοί στην Ρόδο οι πρώτοι τουρίστες που έφτασαν σήμερα στο σμαραγδένιο νησί, σηματοδοτώντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, στο νησί της Ρόδου αναμένονται οι πρώτες εννέα πτήσεις από το εξωτερικό, που θα μεταφέρουν τουρίστες, κυρίως από το Ισραήλ.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Κώστας Ταρασλιάς, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού βρέθηκαν στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκαν με παραδοσιακό τρόπο τους πρώτους επισκέπτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ροδιακής, η υποδοχή των πρώτων επισκεπτών περιελάμβανε μουσική, κεράσματα με τοπικά προϊόντα από πολίτες ντυμένους με τοπικές ενδυμασίες, παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα διανεμηθούν στους τουρίστες χάρτες και φυλλάδια της περιοχής.

Οι πρώτες δύο πτήσεις έφτασαν νωρίς το πρωί από το Ισραήλ, ενώ στην διάρκεια της ημέρας αναμένονται κι άλλες πτήσεις από το Ισραήλ, μία πτήση από Παρίσι και μία από Βρυξέλλες.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του ευχόμενος καλή σεζόν και επισημαίνοντας ότι «ώριμος τουριστικός προορισμός, είναι αυτός που εμπνέει εμπιστοσύνη στους επισκέπτες του. Είναι αυτός που έχει αποδείξει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα σχεδιάζει και εφαρμόζει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Είναι αυτός, που στηρίζεται στην καλή και σκληρή δουλειά του υγιούς τμήματος της κοινωνίας του. Σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που ευτυχώς για όλους είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό που ψάχνει μονίμως το λάθος σε μια παγκόσμια κρίση που οδήγησε όλες τις χώρες σε παράλυση».

Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν είναι μια φυσιολογική τουριστική χρονιά», εν τούτοις «περιμένουμε μια χρονιά πολύ καλύτερη από πέρυσι και μια χρονιά με απόλυτη ασφάλεια».

Άλλωστε, τη στιγμή αυτή «βρισκόμαστε σε συνέργειες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πράσινο πιστοποιητικό έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αντισώματα», είπε, κλείνοντας με τη διαπίστωση ότι «η ελληνική Πολιτεία φάνηκε πολύ πιο ταχεία και αποτελεσματική ακόμη και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρρίπτοντας στερεότυπα. Εκτιμούμε ότι τον Ιούνιο θα είμαστε σε θέση, ως Ευρώπη, να αντιμετωπίσουμε ενιαία το ζήτημα των ταξιδιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή