Παυλάκης: Φοβάμαι ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε»

Παυλάκης: Φοβάμαι ότι η κοινωνία παίρνει το μήνυμα ότι «τελειώσαμε»

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τις συνέπειες του ανοίγματος του τουρισμού με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τις συνέπειες του ανοίγματος του τουρισμού με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε για τυχόν επιδημικό πρόβλημα και στα νησιά από τους συγχρωτισμούς. 

«Το Μάρτη υπήρχε χρόνος για σοβαρό λοκντάουν αλά Πορτογαλία και Αγγλία, με άνοιγμα αφότου κατέβουν τα κρούσματα. Η Ελλάδα έχει 2.000 με 3.000 κρούσματα και νεκρούς καθημερινά» σχολίασε. 

«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα. Είμαστε στο τέλος του επιδημικού κύματος. Το κύμα θα πέσει, το ερώτημα είναι αν θα πέσει στους επόμενους 2 μήνες και πάμε στον Ιούνιο με 1.000 και πάνω κρούσματα… Αυτό θα είναι δυσφήμιση της Ελλάδας και κακή θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές» τόνισε.

«Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, μάσκες, εμβολιασμοί το συντομότερο, αποφυγή συγχρωτισμών, κοινωνική ευθύνη» προειδοποίησε. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να πέσουν τα κρούσματα χρειάζεται έντονη ιχνηλάτηση και καραντίνα για όσους είναι ύποπτοι για κρούσματα, αλλά η χώρα δεν έχει ετοιμάσει τέτοιες μονάδες. «Δεν μπορεί να βασίζεται η χώρα μας μόνο στα γρήγορα τεστ χρειάζεται τεραστία ποσότητα μοριακών όπως στο Ισραήλ. Υπάρχει τέτοια υποδομή;» διερωτήθηκε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή