ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Live: Η ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα

Live: Η ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη, κάτι που δείχνει ότι παρουσιάζουν αύξηση οι νεότερες ηλικιακά ομάδες όσον αφορά στη διασπορά της νόσου.

Ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί σταθερά κάτω από το 4%, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 21.136, τόνισε.

Αναφορικά με την «Επιχείρηση Ελευθερία», είπε ότι απόψε θα ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την προσεχή Παρασκευή θα φτάσουμε στα 3 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει έστω από μια δόση.

Όπως είπε, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκων, ενώ με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση όσον αφορά στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

«Κανένα συμβιβασμό δεν θα κάνουμε όσον αφορά στην ασφάλεια», είπε αναφερόμενος στον τουρισμό, που -όπως τόνισε- αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.

«Η κυβέρνηση ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό και με ταχύτητα προχωρά ο εμβολιασμός κατοίκων στα νησιά και εργαζομένων στον τουρισμό», υπογράμμισε.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών, όσο και τους τουρίστες», τόνισε, αναφέροντας ότι εφέτος «είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από τα εμβόλια έχουμε ενισχύσει τις δομές των νησιών μας».  

«Υπό διερεύνηση περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι «θα κινηθούμε πάντα επιστημονικά».

Γιάννης Ρέτσος

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το “brand” της χώρας.

Αφού επισήμανε ότι ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία προσέθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πάει χέρι- χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρέτσος τόνισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Κρούσματα

Σε 2.293 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 53 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 11.587.

Παράλληλα, σε 642 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. [Διαβάστε]

Εμβολιασμός

Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 20-29 σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών ανοίγει την Παρασκευή και σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. [Διαβάστε]