Κικίλιας: Θα προστατεύσουμε τους κατοίκους των νησιών μας και τους τουρίστες

Κικίλιας: Θα προστατεύσουμε τους κατοίκους των νησιών μας και τους τουρίστες

«Η χώρα ανοίγει με ασφάλεια»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και γι’ αυτό όπως τόνισε «προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό».

Είναι σαφές ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος προσέθεσε πως «θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα με περισσότερες προσλήψεις, με πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον χρειαστεί.

«Έχει γίνει ένας ακτινωτός σχεδιασμός και έχουν ενισχυθεί τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλων των νησιωτικών περιοχών τα οποία βρίσκονται σε διασύνδεση με κεντρικά νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

Ο Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας, είπε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει μόνο όταν μηδενιστούν τα κρούσματα, καθώς ακόμα ξεφεύγει και δημιουργεί συρροές κρουσμάτων» σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Όλοι πρέπει να δείξουμε ωριμότητα τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποιες κλίνες ΜΕΘ COVID που επιστρέφουν στο σύστημα Υγεία για να εξυπηρετήσουν non-COVID περιστατικά δεν θα ξαναχρειαστεί στο άμεσο μέλλον να γίνουν και πάλι κλίνες ΜΕΘ αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή