«Μαφία Κορυδαλλού»: Αίτηση εξαίρεσης εισαγγελέως λόγω μεροληψίας

«Μαφία Κορυδαλλού»: Αίτηση εξαίρεσης εισαγγελέως λόγω μεροληψίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαίρεση της εισαγγελέως Κατερίνας Ψύρη από την υπόθεση της επονομαζόμενης «μαφίας των φυλακών» λόγω μεροληψίας ζήτησε χθες ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, το όνομα του οποίου είχε γίνει ευρύτερα γνωστό λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση Energa. Oπως είχε δημοσιεύσει η «Κ», η εισαγγελέας, με πρόταση που κατέθεσε στις 12 Μαΐου προς το δικαστικό συμβούλιο, πρότεινε την απαλλαγή των τριών δικηγόρων Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιώργου Αντωνόπουλου και Θόδωρου Παναγόπουλου από το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης εις βάρος του επιχειρηματία. 

Σύμφωνα με δικογραφία που είχε σχηματίσει το 2019 η Αντιτρομοκρατική, οι τρεις δικηγόροι είχαν ζητήσει χρήματα από τον έγκλειστο τότε Φλώρο και τον μετέπειτα δολοφονημένο συνήγορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη με κατηγορούμενο τον Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου. Στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο η κ. Ψύρη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο ισχυρισμός περί απαίτησης υψηλού χρηματικού ποσού από την πλευρά Αντωνόπουλου, πλην των 200.000 ευρώ από τον Αλ. Λυκουρέζο ως δικηγορική αμοιβή, κατά την κρίση μας δεν προέκυψε». Η εξέλιξη, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση τόσο της πλευράς Φλώρου όσο και της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που δολοφονήθηκε από Αλβανούς κακοποιούς μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Κ», χθες το πρωί ο επιχειρηματίας κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, Πέτρου Πανταζή, αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως, επικαλούμενος υπόνοιες περί μεροληψίας της υπέρ των κατηγορούμενων δικηγόρων και του έγκλειστου Αλβανού κακοποιού Κλοντιάν Λεκοτσάι. Στην αίτησή του επικαλείται μια σειρά από στοιχεία και γεγονότα, αρχής γενομένης από τη μορφοποίηση του πολυσέλιδου εγγράφου που, όπως φέρεται να υποστηρίζει, δεν θυμίζει σε τίποτα εισαγγελική πρόταση. Επισημαίνει ακόμα ότι η εισαγγελέας, στην πρότασή της, διατυπώνει ερωτήματα που καταλήγουν σε αυθαίρετη και επιλεκτική κρίση υπέρ της πλευράς Αντωνόπουλου. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, μάλιστα, επικαλείται την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κατηγορούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου με τον Αλβανό Κλοντιάν Λεκοτσάι, αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων, όπως αυτές των Γιάννη Γιαννίδη και Γρηγόρη Δημητριάδη, που, όπως υποστηρίζει, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Αντωνόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή