ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθ. Εξαδάκτυλος: Περίπου 6,5 εκατ. οι εμβολιασμένοι μέχρι το τέλος καλοκαιριού

Αθ. Εξαδάκτυλος: Περίπου 6,5 εκατ. οι εμβολιασμένοι μέχρι το τέλος καλοκαιριού

Στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση της κοινωνίας «να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα έχουμε περιορισμούς» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας -ωστόσο- πως δεν μπορεί αυτό να προσδιοριστεί ακόμη χρονικά.

Διαβάστε ακόμη: Γ. Παυλάκης: Υπαρκτό το ενδεχόμενο 4ου κύματος από τον Σεπτέμβριο – Μην πετάξετε τις μάσκες

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Εξαδάκτυλος παρατήρησε ότι, «μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να έχουμε καλή πορεία που αποτυπώνεται και στα στοιχεία», ενώ όσον αφορά πιθανό τέταρτο κύμα τόνισε πως μπορεί να ανακοπεί με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων.

«Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί τρέχουν με 3 εκατομμύρια “τσιμπήματα” το μήνα, αν χρειαστεί, μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε χοντρικά 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους», κατέληξε.

Ως προς τον τουρισμό, σημείωσε ότι, «η διευκόλυνση στον τουρισμό είναι άλλο πράγμα από την καθημερινή ζωή» και τόνισε ότι, «είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

«Οι άνθρωποι που έρχονται κάνουν τεστ με την άφιξή τους, δειγματοληπτικά κάνουν και οι εμβολιασμένοι και εκείνοι που έχουν αναρρώσει», συμπλήρωσε.