Θεοδωρίδου: Τα συμπτώματα από τον εμβολιασμό είναι συμβατά με αυτά μιας απλής ίωσης

Θεοδωρίδου: Τα συμπτώματα από τον εμβολιασμό είναι συμβατά με αυτά μιας απλής ίωσης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα συμπτώματα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό, όπως πόνος στο χέρι, τοπικός ερεθισμός, πυρετός, κεφαλαλγία, ατονία για λίγα 24ωρα είναι συμβατά με τα συμπτώματα μια απλής ίωσης», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σχετικά με τα θρομβωτικά συμπτώματα, είπε ότι «είναι εξαιρετικά σπάνια και η συμπτωματολογία είναι επίμονη κεφαλαλγία ή πόνος στο θώρακα, ή εμφάνιση πόνου σε κάποιο από τα άκρα, κάποιο σύμπτωμα στα μάτια και εμφάνιση στο δέρμα μικρών αιμορραγικών στιγμάτων».

«Αυτά είναι τα συμπτώματα σπάνιων ανεπιθύμητων παρενεργειών», είπε.

Τόνισε ότι «ευτυχώς υπάρχει η γνώση αντιμετώπισής τους».

Έκανε λόγο για δυστοκία στη άμεση συμπλήρωση ιατρικών στοιχείων και συνέστησε προσοχή στο υγειονομικό προσωπικό για την έγκαιρη συμπλήρωση της κίτρινης κάρτας, διότι μόνο έτσι ενημερώνεται ο ΕΟΦ και κινείται ο μηχανισμός για την διερεύνηση του κάθε περιστατικού. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός, είπε ότι «το θέμα είναι ανοιχτό. Σε όλες τις περιπτώσεις, η απόφαση της Πολιτείας θα είναι η καθοριστική. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα συζητήσει κυρίως για τον εμβολιασμό των υγειονομικών». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή