Novartis: διαφωνία για τον τρόπο κατάθεσης μαρτύρων

Novartis: διαφωνία για τον τρόπο κατάθεσης μαρτύρων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα κρίνει το πώς θα εξεταστούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, καθώς προέκυψε διαφωνία για το εάν θα εξεταστούν «χωρίς κουκούλα» ή όχι, σχετικά με τις έρευνες για τους πολιτικοδικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, διατύπωσε την άποψη πως οι εν λόγω μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν υπό το καθεστώς προστασίας που τους έχει αποδοθεί για την υπόθεση της Novartis, καλώντας μάλιστα τον έναν εκ των δύο με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» να εξεταστεί με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ ο άλλος, που φέρει τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης», θα εξεταζόταν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που έχει οριστεί εισαγγελική λειτουργός για τις ανακρίσεις του Ειδικού Δικαστηρίου, διατύπωσε αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν το καθεστώς της προστασίας για την υπόθεση της Novartis. Το καθεστώς αυτό όμως δεν ισχύει για τις μηνύσεις των πολιτικών που στρέφονται εναντίον του τέως υπουργού Δημ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis και, ως εκ τούτου, πρέπει να εξεταστούν κανονικά χωρίς προστασία.

Mετά τη διαφωνία η υπόθεση θα απασχολήσει το δικαστικό συμβούλιο. Πάντως, εάν η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων γίνει υπό το καθεστώς προστασίας τους, για την υπόθεση που έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής με κεντρικό πρόσωπο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, η όλη διαδικασία θα κυλήσει ομαλά με την εξέταση των εν λόγω μαρτύρων πάνω στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε η ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή